www.skivakanties-duitsland.nl

Wintersport in Duitsland

Het klinkt misschien wat minder spectaculair en minder sexy maar skiŽn in Duitsland is tegenwoordig super kool. Vroeger ging je als beginner naar Duitsland of voor een lang weekend maar nu komen ook de doorgewinterde skiŽrs en boarders naar het Sauerland, de Duitse Alpen en het Zwarte Woud.

De skidorpen in Duitsland hebben nog een intiem en kleinschalig karakter met lieve vakantiehuisjes en gezellige pensions in de sneeuw. In Duitsland kunt u lange tochten maken over blauwe en rode pistes. Het zijn er niet veel maar er zijn wel degelijk zwarte pistes in Duitsland.

Sfeervol und gemŁtlich

Duitsland heeft een reusachtig langlaufnetwerk. U kunt uitgebreid langlaufen in het Beierse Woud, de Eifel, het Ertzsgebergte, de Harz en het Thuringer Woud. Aan het begin van de loipen is het soms nog wat druk, maar het wordt steeds rustiger als u verder het sprookjesachtige woud in gaat. In combinatie met de prachtige natuur wordt een weekendje langlaufen in Duitsland zeer sfeervol und gemŁtlich.

Twee grote voordelen van skiŽn in Duitsland zijn de prijs en afstand. U betaalt aanzienlijk minder voor vijf bier op de piste dan bijvoorbeeld in Frankrijk of Zwitserland. Ook de hotelletjes en de skipassen zijn veel goedkoper. Met name het Sauerland is dichtbij. Na een kleine vier uur bent u met de auto in de kleine gebieden Winterberg of Willingen. De gebieden in het zuiden, voor een wintersport vakantie in Duitsland, liggen misschien iets verder weg. Vanuit Maastricht een kleine 700 kilometer, maar hier liggen dorpen met grotere skigebieden en meer mogelijkheden.